Tips voor het branden van kaarsen
- Zorg er voor bij de eerste keer branden van je kaars dat de was helemaal smelt tot aan de rand van de glazen wijnfles. Dit bevordert een gelijkmatige verbranding gedurende de hele levensduur van de kaars, en helpt tunneling te voorkomen. Na enkele brandingen kan het voorkomen dat er wax tegen de rand zit, dit kunt u eenvoudig verwijderen met een vochtich doekje. Let wel op dat er geen water op de wax komt.
- Brand uw kaars altijd in het zicht.
- Brand uw kaars niet langer dan 4 uur per keer.
- Snijd je lont bij tot 1-2 cm voor elke verbranding en verwijder eventuele “paddenstoelkoppen”. Bijgesneden lonten zullen een schonere, helderdere vlam bevorderen.
- Houd de wax vrij van afsnijdsels en vuil. Het gebruik van een Wick Trimmer helpt hier zeker bij.
- Brand de kaars waar mogelijk weg van tocht.
- Maximaliseer uw geuraroma door deuren en ramen tijdens het branden gesloten te houden.
- Doof je kaars met een kaarsen dover of door de lont in de gesmolten was te dopen.
- Stop met het branden van je Winecandle – kaars zodra de wax de bodem heeft bereikt. Als u verbrandt terwijl er nog maar een kleine hoeveelheid wax achterblijft, kan de bodem van de glazen fles oververhit raken.
- Bewaar altijd op een koele, droge plaats.
Waarschuwing
Wees voorzichtig bij het hanteren van geslepen glas, kan scherp zijn.
Voor een gelijkmatige verbranding laat de kaars altijd volledig smelten aan de bovenkant.
Trim het lont tot 1 cm voor het aansteken.
Brand in stappen van vier uur of minder.
Brand nooit zonder toezicht.
Brand niet op of in de buurt van brandbare materialen.
Houd het uit de buurt van kinderen en huisdieren.